joi, 27 aprilie 2017

Tehnologia in educatie




Cel mai important rol în influenţarea vieţii contemporane îl deţine astăzi, incontestabil, tehnologia. Puterea mediului tehnologic a devenit atât de evidentă, încât oamenii resimt cu toţii o presiune strivitoare în existenţa cotidiană din partea unui sistem integrator. Tehnologia si-a facut simtita prezenta mai ales si in mediul educational. De-a lungul timpului tehnologia a evoluat, aparand mereu noi mijloace care sa faciliteze procesul de predare-invatare-evaluare.

Urmarind urmatorul clip putem observa cum tehnologia ofera suport atat profesorilor cat si elevilor:https://www.youtube.com/watch?v=uZ73ZsBkcus



Pornind de la acest video,putem observa cum tehnologia ofera sprijin in predarea orelor de curs, in oferirea de informatii continue, avand acces mereu la internet (internetul fiind o resursa inepuizabila). Face ca materia sa fie predata interactiv, un exemplu fiind hologramele,care ajuta elevul sa vada lucrurile in forma lor intiala, maniera ce faciliteaza mai ales predarea stiintelor exacte. In procesul de invatare, elevii pot face schimb de informatii cu usurinta,pot distribui informatia pe o platforma comuna pentru toti cei din clasa. Acolo unde sunt lacune, acestea se pot completa prin informatiile celorlalti. Pe parcursul invatarii,elevii au sustinere continua, ei stiu tot timpul ce lectie s-a predat, stiu ce lectie urmeaza si le sunt explicati cu exactitate pasii de urmat.In procesul de evaluare, elevii primesc feedback iar atunci cand gresesc primesc explicatii si indemnuri cum sa faca ca sa reuseasca pe viitor.In opinia mea, folosirea tehnologiilor asistive in procesul educational pune mai mult accent pe felul cum este acumulata informatia iar accentul cade pe calitate,nu pe cantitate. Lucrurile mai sus mentionate reprezinta avantajele tehnologiei si rolul acesteia in procesul educational. De asemenea, aceasta are si o serie de limite precum: necesita multe resurse financiare, poate creea dependenta iar contactul vizual dintre profesor-elev este mai scazut, astfel si feed-back-ul vizual este limitat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu